A BSA Tűzszünet kampány második állomása: Fejér megye

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 25. 12:54
A BSA 2002. március 4-én indította „Tűzszünet” kampányát Győr-Moson-Sopron megyében. A 30 nap türelmi időszak alatt közel 1300 cég kapott levelet a BSA Magyarországtól, s erre igen pozitívan reagáltak a vállalatok. A türelmi idő, a 30 nap után a BSA feljeletése alapján a rendőrség több tucat vállalatnál tartott vizsgálatot. A kampány második állomása Fejér megye.
A 30 napos „türelmi” időszak 2002. május 2-án indul és 30 napig, május 31-ig tart. 30 nap áll a megye vállalatai rendelkezésére, hogy rendezzék szoftverhelyzetüket. További 30 napot kérhetnek a vállalatok írásban a BSA-tól, ha úgy gondolják, hogy a türelmi időszak kevés szoftvergazdálkodásuk rendezésére.

A BSA (Business Software Alliance) célja, hogy segítse a vállalatokat szoftverlegalitási helyzetük tisztázásában és ezáltal visszaszorítsa az illegális szoftverhasználatot. A BSA jogi kampánya intenzívebbé válása előtt egy-egy régióban 30 napos tűzszünetet hirdet, azaz nem kezdeményez sem büntető-, sem egyéb peres eljárást. Ez alatt az idő alatt minden lehetséges segítséget megad a vállalatoknak, hogy rendbe tegyék szoftvergazdálkodásukat. A 30 nap letelte után a BSA feljelentése alapján – a törvényi feltételek megléte esetén - büntetőeljárások indulnak az illegális szoftverfelhasználás felkutatására és az elkövetők büntetőjogi felelősségre vonására.