HP: 1 milliárd dollár a digitális képalkotás elterjesztésére

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. július 15. 08:03
A HP bejelentette, hogy 1,2 milliárd dolláros beruházással alapjaiban kívánja átformálni a képalkotás és nyomtatás világát. A 2003 elejéig terjedő időszakban a vállalat több mint 50, minden eddiginél kedvezőbb ár-érték arányt képviselő, felhasználóbarát képalkotási és nyomtatási termékkel jelenik meg a nemzetközi piacon.
Eddigi történetének legnagyobb szabású magánfelhasználói termékkampányára készülve a HP 900 millió dollárt fordított gyártásra, 125 milliót kutatás-fejlesztésre, 200 milliót pedig marketingre. A program elsődleges célja a digitális képalkotás minél szélesebb körű elterjedésének ösztönzése.

A beruházás eredményeinek piaci bevezetése az új HP Deskjet 5550, 3820 és 3420 színes tintasugaras nyomtatók megjelenésével veszi kezdetét.

Az új HP Deskjet 5550 színes tintasugaras nyomtató a hagyományos fotókkal vetekedő minőségű képnyomatok előállítására képes. A HP Photoret IV exkluzív színrétegző technológiája révén hatfestékes nyomtatásra is használható eszköz 4800 dpi-re optimalizált nyomtatási üzemmóddal rendelkezik. Mivel a Photoret IV több mint 1,2 millió szín megjelenítését teszi lehetővé, a HP DeskJet 5550 természetes, valósághű bőrtónusokat, és ragyogó élénk színeket produkál, a piac összes személyi nyomtatójánál jobb minőségben.

A HP két olyan új nyomtatót is bemutatott az érdeklődőknek, amelyek kedvező (100 USA dollár alatti) áruknál fogva a megfizethető, ám mégis jó minőségű nyomtatás iránt megnyilvánuló igényre reagálnak. A HP Deskjet 3420 és 3820 színes tintasugaras nyomtatók szintén 4800 dpi-re optimalizált nyomtatási technológiával készültek.

Az IDC előrejelzései szerint 2005-re a nyomtatott digitális képek száma az Egyesült Államokban meghaladja a 15 milliárd dollárt, és legalább minden harmadik amerikai háztartás rendelkezik majd digitális fényképezőgéppel. Az InfoTrends nemrég arról számolt be, hogy a digitális fényképezőgép beszerzését fontolgató magánfelhasználók 81 százaléka otthonában szeretné kinyomtatni digitális fotóit.