Az NTT DoCoMo Amerikában is erősít

Kollár Csaba, 2002. július 24. 20:57
Tegnap számoltunk be arról, hogy az NTT DoCoMo erősíti európai jelenlétét. A vállalat mai bejelentése szerint pedig egyre komolyabb jelenléttel büszkélkedhet Amerikában is.
Az NTT DoCoMo és az AT&T Wireless ma aláírt szerződése szerint egyesítik a harmadik generációs mobilkommunikációs szolgáltatásokra vonatkozó szakértelmüket annak érdekében, hogy az USA-ban a 3G szolgáltatások minél hamarabb elindulhassanak.

A szolgáltatások alapját a DoCoMO FOMA 3G mobilkommunikációs szolgáltatása jelenti, mely már eddig is sikeresen működött Japánban. A megállapodás kitér arra, hogy a DoCoMo az AT&T Wireless New York-i központjában egy 3G-bemutatótermet nyit. Itt a látogatók megismerkedhetnek az aktuális készülékekkel, a FOMA megannyi előnyös tulajdonságával, beleértve az i-mode mobilinternetet, az i-motion" hang- és videoklip-forgalmazó szolgáltatást, a Multiaccess egyidejű hang/adat kommunikációt csakúgy, mint a jó minőségű hang- és a nagy sebességű adatátvitelt.

"Az NTT DoCoMo nagyon büszke arra, hogy már az USA lakosságával is megismertetheti a 3G szolgáltatásokat" - nyilatkozta Keiji Tachikawa, az NTT DoCoMo elnöke. Majd hozzátette: "az AT&T Wireless-szel kialakított szoros kapcsolatunknak köszönhetően az amerikai közönség szinte a japán közönséggel egy időben láthatja és próbálhatja ki legújabb fejlesztéseinket."