Telefon, fax, számítógép 56 település vállalkozóinak

MTI Sajtóadatbank, 1999. június 22. 09:47
Ötvenhat település vállalkozóit kiszolgáló inkubátorházat épített a Borsod megyei Edelényben a Bódvavölgyi Gazdaságfejlesztő Alapítvány.
A fél év alatt elkészült, csaknem félezer négyzetméter alapterületű létesítményben az alapítvány és a kezdő vállalkozók számára különösen fontos infrastruktúra - telefon, fax, számítógépes informatikai rendszer, szakkönyvtár - kapott helyet. Az emeleten a térség gazdasági-stratégiai terveinek, pályázatainak elkészítésére szerveződött Bódvavölgyi Önkormányzatok Térségfejlesztési Központja működik majd, és ugyanott egy nagy tanácstermet is kialakítottak. Az edelényi központ lényegesen javítja-bővíti a Bódva-völgyi vállalkozások lehetőségeit: így szervezett kistérségként, közösen kapcsolódhatnak be az európai integráció regionális gazdasági programjaiba. Az Európai Unió külön is támogatja a földrajzilag egybefüggő kis térségek közös pályázatait.

Az edelényi inkubátorház körzetéhez tartozó 56 település a jövőben a régió minden terület- és gazdaságfejlesztési tervét az eddigieknél szorosabb együttműködésben, közösen szeretné megvalósítani. A zöldmezős beruházást - pályázat útján - 40 millió forinttal támogatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Tanács.