Videojáték-hullám az amerikai tengeralattjárókon

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 29. 07:40
Amennyiben az Egyesült Államok a jövőben a híreknek megfelelően valóban megtámadja Irakot, a Pentagonnak idejében szólnia kell majd a tengeralattjárók kapitányainak, akik valószínűleg éppen javában játszanak majd.
A vezető játékkiadókat képviselő Interactive Digital Software Association (IDSA) keddi bejelentése szerint a szövetség az amerikai hadiflotta összes, szám szerint 72 tengeralattjáróját felszereli egy játékkonzollal és 20-20 játékkal.

A játékkonzolok a Sony PlayStation, PlayStation 2, Microsoft Xbox és Nintendo GameCube készülékek lehetnek, mondta az IDSA szóvivőnője. A játékkiadók 76 különféle játékból összesen mintegy 1700 darabot osztottak szét a tengeralattjárókon.

A szétosztott játékok közül a legnagyobb neveket a Madden NFL 2002, a Tony Hawk Pro Skater 2 és a Grand Theft Auto 3 játékok képviselik. Az IDSA szerint a szövetség adománya ahhoz a trendhez kapcsolódik, amely keretében a különféle társaságok támogatják a tavaly szeptember 11-ei terrortámadások áldozatait, illetve a fegyveres erőket, akik otthonuktól távol szolgálják az Egyesült Államokat.

A hollywoodi filmstúdiók például DVD-filmeket küldtek a katonáknak.

"A terrortámadások utáni hetekben, mint minden amerikai, mi is azon gondolkodtunk, mivel fejezhetnénk ki hálánkat az ország, illetve a hadsereg erőfeszítéseiért" - mondta Doug Lowenstein, az IDSA elnöke. "Az adományunkra érkezett válasz egyébként rendkívül pozitív volt."

A program megvalósítása hat hónapot vett igénybe. Ennyi idő kellett a szövetségnek, hogy minden amerikai tengeralattjáróra eljuttasson egy-egy játékkonzolt, illetve az azokhoz illő 20-20 játékszoftvert, amelyeket a katonák szabadidejükben használhatnak.