Az Ericsson a johannesburgi konferencián

Kollár Csaba, 2002. augusztus 29. 20:16
A 2002. augusztus 26-ától szeptember 4-éig Johannesburgban megrendezett ENSZ-konferencián az Ericsson bemutatja a fenntartható fejlődés irányelveit figyelembe véve kifejlesztett termékeit és üzleti megoldásait.
A kommunikáció kulcsfontosságú a fejlődő országok gazdasági és társadalmi fejlődése szempontjából. A távközlés új, energiatakarékos, gyorsan és könnyen telepíthető, gazdaságos és a fejlődő országok szükségleteihez alkalmazkodó megoldásokat kínál.

Szeptember 1-jén (vasárnap), helyi idő szerint 14 órától Mats Dahlin, az Európa, Közel-Kelet és Afrika piaci terület ügyvezető alelnöke részt vesz az Üzleti nap című szemináriumon. A szeminárium témája: hogyan oldható meg a fejlődő országok bevonása a globális kommunikációs társadalomba. Az eseményre a Hilton szállóban (Rivonia Road, Sandton) kerül sor.

Szeptember 2-án (hétfő), helyi idő szerint 9:30-11:00 között az Ericsson bejelenti, hogy egyedülálló együttműködési megállapodást kötött egy vezető humanitárius szervezettel, új távlatokat nyitva a magánszektor és a segélyszervezetek együttműködése terén. Az aláírási ünnepségen Mats Dahlin képviseli az Ericssont. Helyszín: Crown Plaza (Rivonia Road, Sandton).

Szintén szeptember 2-án, helyi idő szerint 13:30-tól Mats Dahlin részt vesz az ENSZ által szervezett, a globális megegyezési programról (Global Compact Program) tartandó kerekasztal-beszélgetésen.

Az Ericsson kiállít Ubuntu községben (Wanderers Complex, North Road, Illovo, Sandton) a 364-es sz. standon. A vállalat előadásokat tart a katasztrófák hatásainak enyhítésére létrejött Ericsson segítségnyújtási programról, a fejlődő országok szükségleteihez igazított MiniGSM megoldásokról és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos elgondolásairól.