Az Agrikon KAM Kft. az IFS Applicationst választotta

Kovács Attila, 2002. október 3. 18:34
Magyarország egyik legjelentősebb mezőgazdasági gépgyára, az Agrikon Kabin és Agrártechnika Művek Kft. az IFS Hungary Kft. komponens alapú integrált vállalatirányítási rendszerét választotta üzleti megoldásaként - tájékoztatta október 3-án lapunkat at IFS-től Halász Gábor.
A néhány napja aláírt szerződés az IFS Applications 2002 pénzügy-számviteli, disztribúciós (logisztikai), termelésirányítási, valamint karbantartási moduljának bevezetését foglalja magában. Elsőként az IFS Applications 2002 pénzügy-számviteli és disztribúciós (logisztikai) modulját vezetik be, ezt követi a termelésirányítási, végül a karbantartási modul implementálása. A teljes rendszer várhatóan 2003 második fél évében már éles üzemben támogathatja a vállalati működést. Az Agrikon KAM Kft-nek többek között a nemzetközi partnereivel való hatékony együttműködés biztosítása, valamint a közeli EU-csatlakozást követően a versenyképesség megtarthatósága miatt volt szüksége a vállalatirányítási rendszerre. A nagy nemzetközi vállalatokkal történő zökkenőmentes együttműködés fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a cég olyan világhírű márkákhoz szállít kabinokat, mint a Claas vagy a Caterpillar. Az informatikai fejlesztés a vállalat jelenlegi szigetrendszereit hivatott kiváltani korszerű integrált rendszerrel.

A DIN EN ISO 9001 minősítéssel rendelkező Agrikon KAM (Kabin és Agrártechnika Művek) Kft. a magyar többségi tulajdonban álló Agrikon Csoport tagja. A vállalat különböző önjáró gépek (gabonakombájn, szecskázó, útépítő) vezetőfülkéinek, valamint telefonfülkék, finom lemezből készült különböző alkatrészek részegységeinek gyártását, továbbá gabonatároló berendezések, anyagmozgató gépek felületkezelését (elektroforetikus alapozás, elektrosztatikus robotszórás, műanyag porszórás) végzi.