Szivarnet

, 2002. november 30. 17:57
Mit szív az a buszmegállóban füstölgő ember, aki felszállás előtt elhajítja a "bűzrudacskát", és rátapos? Ugye, mindenki azt vágja rá, hogy cigarettát! Még elképzelni sem nagyon lehet egy ilyen szituációt szivarral.
A szivarhoz bőrfotel kell, nyugalom, lehetőség szerint társaság: a szivarozás szertartás. Ma már Budapesten is akad néhány klub, ahol a tagok akár széfet is bérelhetnek márkás szivarjaiknak, s amikor betérnek vendégeikkel, kinyithatják a kincstárat, és hódolhatnak a szenvedélynek. Egy ilyen széf havonta néhány tízezer forintba kerül, de a formai hasonlóság ellenére nem valami postafiókról van szó: itt a hőmérséklet, a levegő páratartalma is kulcskérdés, a szivarok ugyanis állandó gondoskodást igényelnek. Ha valakinek nincs még saját szivarszéfje egy szivarszobában, hát tartson otthon humidort, s abban őrizze kincseit, különben hamar értékét veszíti az esetleg szálanként is több ezer vagy több tízezer forintért megvásárolt élvezet.

Na, de hol szerezzük be humidorunkat vagy éppenséggel a belevalót? Természetesen a neten. A Szivarneten.

A Két Szivar nevű vállalkozás 2002 májusában kezdte el tevékenységét a magyar piacon, és augusztusban már az internetes értékesítést is elindította a www.szivarnet.hu oldalon. A cég gépi, illetve prémiumkategóriájú szivarok forgalmazásával foglalkozik.

A gépi szivarok skálája a szivarkától a prémiumminőséget és -méretet megközelítő semi-prémiumig terjed. A márkacsaládok: Phillies, Dutch Masters, Wolf Brothers, Hav-a-Tampa, House of Windsor, Miami Suite, Caribbean Rounds.

A prémiumon belül dominikai szivarok szerepelnek a kínálatban, köztük az abszolút csúcsminőséget képviselő Macanudo márka. Az Anillo De Oro szivarok több nemzetközi összehasonlításban is megállták a helyüket, de a Don Sebastian is egyre növekvő népszerűségnek örvend, csakúgy, mint a Fuego Cubano. A Te-Amo szivarok generációkon át megőrizték eredeti minőségüket, markáns ízüket, s így méltán tették világhírűvé a San Andres-völgyben termelt dohányt. Csak az igazán műértők képesek élvezni azt a páratlan aromát és egyedülálló zamatot, amelyet a Te-Amo biztosít számunkra.

És hogy e különlegességek beszerzésekor se kelljen otthagynunk bőrfotelunkat, megszakítva kedvenc foglalatosságunkat, a Két Szivar a megrendelt áruk házhoz szállítását is vállalja.

Karácsony közeledtével ajándékozási gondjainkon segíthet a Szivarnet weboldalának felkeresése, ahol a szivarozáshoz elengedhetetlen kellékek széles választéka megtalálható: szivarvágók, tartók, bőr és fa szivartokok, öngyújtók, humidorok és hamutartók is szerepelnek a kínálatban.