IV. nemzetközi SAP közmű-szolgáltatói konferencia

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 3. 17:03
Az SAP AG holnap kezdődő IV. nemzetközi SAP közmű-szolgáltatói konferenciájára meghívott vezető közművállalatok azt mutatják be a szakmának, miként segíthetik elő az SAP-megoldások az üzleti sikert napjaink liberalizált energiapiacának éles versenyében.
A világ legnagyobb közmű-szolgáltatói rendezvényének számító konferenciára december 4. és 6. között, a Lipcsei Kongresszusi Központban kerül sor, 1200 jelenlegi és leendő ügyfél, partner, újságíró, elemző, valamint közmű-szolgáltatási és informatikai szakember részvételével. A rendezvényen az SAP több mint 70 ügyfele és partnere számol be arról, miként alkalmazza a különféle integrált megoldásokat - köztük a mySAP Utilities, a mySAP Mobile Business és a mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) szoftvereket - produktivitásának és nyereségességének javítására, valamint ügyfelei hűségének növelésére.

A liberalizáció számos üzemeltető, szolgáltató, disztribútor és energiakereskedő előtt megnyitotta a közműszolgáltatói hálózatokat. A szektor szereplői bonyolult piaci mechanizmusok és kompenzációs díjak alapján működnek együtt a megváltozott környezetben. A mind élesebb verseny mellett a szolgáltatói paletta sokszínűsége és a különféle árképzési struktúrák is megnehezítik az árajánlatokat készítő értékesítőcsapatok, valamint az előfizetők számláit és a külső elszámolások adatait feldolgozó könyvelési részlegek dolgát. Versenyképességük megőrzése érdekében a közművállalatoknak olyan informatikai környezetet kell kiépíteniük, amelyben nem jelent gondot az ügyfél- és energiaadatok áradatának kezelése és a bonyolult tranzakciók hatékony feldolgozása.

A harmincéves ágazati tapasztalatokkal rendelkező SAP a közművállalatoknak szánt integrált üzleti megoldások vezető nemzetközi szállítója. Ötvenhat országra és 820 ügyfélre kiterjedő telepített bázisa alapján a mySAP Utilities 40 százalékos részesedéssel bír a felhasználói munkaállomások számát tekintve. Németországban az SAP részesedése meghaladja a 85 százalékot, Magyarországon ez az arány közel 100%-os. Alig négy évvel bevezetése után már 340 vállalat vásárolta meg az SAP ügyfélszolgálati megoldásának licencét. Jelenleg világszerte 190 millió áram-, gáz- és vízszolgáltatási szerződés kezelésére használják az alkalmazást.