Plus! Pocket PC-re

Kollár Csaba, 2003. március 3. 20:41
A Plus! hallatán sokan a Microsoft Plus! elnevezésű fejlesztésére gondolnak. A szoftveróriásról már több szakértő úgy nyilatkozott, hogy számos készülékgyártó más vállalat szoftvereit kívánja használni. A konkurensek között a legújabb fejlesztést a Sunnysoft mutatta be; kifejlesztette Pocket PC-re a Microsoft Plus!-szal szinte teljes egészében kompatibilis szoftverét.
Habár a Microsoft számos GSM/GPRS tulajdonságot/funkciót integrált a Pocket PC Phone Edition platformjába, mégis vannak olyan rések, amelyeket a szemfüles fejlesztők, ha észrevesznek, a fogyasztók körében népszerű megoldásokkal tömhetik be.

A csehországi Sunnysoft Plus! for Phoone Edition fejlesztése olyan modulokat tartalmaz, amelyeknek fő feladata a funkcionalitás biztosítása. Az első modul - melyet SMS törzsnek is hívnak - orvosolja a Pocket Inbox támogatás hiányát, elsősorban azért, hogy a bejövő üzenetek megfelelően legyenek raktározva a Pocket Contactsban. A Today modell feladata, hogy az adott napon nem fogadott hívásokat és el nem olvasott üzeneteket a Today képernyőn jelenítse meg, míg a Call Info modul - elemzők szerint - a Microsoft saját, hasonló funkciójú alkalmazásaihoz képest több lehetőséget kínál.

A Contacts modullal bármelyik kapcsolathoz egyedi csengőhangot rendelhetünk, beállítva a csengés hangerejét, hangszínét, és azt is, hogy rezegve jelezze a hívást a készülék vagy sem.