Békésben is csökkenhet az internetezés költsége

MTI Sajtóadatbank, 2003. március 7. 09:43
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) meg fog állapodni Békés megye vezetékes telefonszolgáltatójával, a Hungarotel Rt.-vel is, így Békés megye internet-használói számára is 25 százalékkal csökkenhet a kedvezményes lakossági díjcsomag ára - jelentette ki Csepeli György sajtótájékoztatón.
Az IHM politikai államtitkára csütörtökön Békéscsabán tárgyalt a város vezetőivel arról, hogyan kapcsolható be Békéscsaba az információs társadalomba. Csepeli György szerint elsősorban a tudás emelheti ki azokat a településeket, így Békéscsabát is, amelyeket eddig elkerült a gazdasági fellendülés. Az államtitkár szerint Békéscsaba szellemi tőkéje, az iskolahálózat kiépítettsége jó alap a fejlődéshez, ezért a város vezetőivel arról tárgyalt, hogyan válhatna Békéscsaba modellé, úgynevezett intelligens várossá.

- Az intelligens város nemcsak azt jelenti, hogy a benne élő polgárok intelligenciahányadosa magas, hanem azt is, hogy a településen jók az információs viszonyok - hangsúlyozta Csepeli György.

- Olyan fejlesztési programokban állapodtunk meg a város vezetőivel, amelyek érzésem szerint 3-4 év alatt érzékelhető fejlődést hozhatnak - mondta az államtitkár.

Ígéretet tett arra, hogy a szaktárca támogatni fogja azokat a helyi terveket, amelyek a közösségek számára hozzáférhető, széles sávú internet-elérhetőségi pontok telepítését célozzák. Támogatják a közigazgatás elektronizálását is. Csepeli György végezetül kifejezte reményét, hogy a tárca támogatásaival a belátható jövőben Békéscsabán megvalósul a "papír nélküli önkormányzati munka".