A NEC GPRS-es, kamerás mobiltelefonja

Kollár Csaba, 2003. március 12. 21:51
A NEC legújabb GPRS-kompatibilis modelljével a közeljövőben elsőként az angliai fogyasztók találkozhatnak - erősítette meg az eddigi találkozásokat a vállalat szerdán kiadott szűkszavú közleménye.
Az e525, melyet a CeBIT-en mutattak be, elsősorban azokat a vásárlókat célozza meg, akik fontosnak tartják a multimédiás üzenetek küldését és fogadását, illetve az internetes szörfözést. A 65.365 szín megjelenítésére képes színes kijelző, a beépített kamera, mellyel 100 KB-os méretig készíthetünk képeket az új készülék legfontosabb jellemzői.

A fix fókuszú optika és a világosságbeállítás segítségével készíthetjük el képeinket, melyeket vagy MMS-ben vagy e-mail-ben küldhetünk el. Az e525-ben a színes mellett van egy második kisebb kijelző a készülék frontoldalán. A készülék kompatibilis a WAP 1.2.1. szabvánnyal.

A NEC a tervek szerint Angliában idén nyáron kezdi el a készülék az e525 értékesítését, melynek áráról csak annyit árult el a szóvivő, hogy "minőségi modell révén felső árkategóriás lesz".