Összegző, teljes körű politikai adatbázis a web-en

forrás Prim Online, 2003. április 28. 17:38
Hosszú várakozás után megkapták és használatba vették notesz-számítógépeiket a parlamenti képviselők. A meglévő technikai lehetőségekre készített sajtó-elemző programot az MDF frakció munkacsoportja. A cél az volt, hogy a képviselők online, tehát helytől és időtől függetlenül azonnal hozzáférjenek a munkájukat érintő publikációkhoz.
A napi több alkalommal végzett feltöltés eredményeképpen a nyomtatott sajtó és az online médiumok cikkei néhány órán belül elérhetők, a televíziók, rádiók híradásai és interjúi - szöveges formátumban - néhány napos határidővel olvashatók. Az adatbázis fejlett tárgyszó rendszerrel dolgozik, többféle szempontú listázásra képes és szabad szavas keresésre is alkalmas. A teljes cikkgyűjtemény és keresőrendszer nyilvános, a MDF honlapjáról elérhető, illetve közvetlenül is felhívható www.sajto.mdf.hu webcímről.


A képviselők, és az MDF munkáját közvetlenül segítők részére - ez már jelszóval védett szolgáltatás - különböző statisztikázások és elemző listázások is rendelkezésre állnak.


A virtuális cikk-kollekció ma, hétfőn déli 12 órától startolt.