Megújult hirek.com: béta teszt

Vértes János Andor, 2003. május 1. 18:02
A május 1- kapcsán nyert négynapos ünnep csendesebb forgalmát használja ki a Prím Online szerkesztőgárdája és fejlesztőcsapata, hogy kipróbálja a hirek.com új ruháját, s egyúttal a rendszer új motorját is, az XPPS eXtended Prim Publishing System) elnevezésű publikációs rendszert.
Egy designváltás önmagában nem igényelne nagyobb előkészületet, de az, hogy az új arculat összekapcsolódik egy korszerűbb publikációs rendszer üzembe helyezésével is, némiképp bonyolítja a váltást, hiszen az új motor mögött új cikkadatbázis van, ide a régi adatbázist át kellett exportálni, a duplikált üzemmód csak korlátozott szolgáltatások mellett tartható fenn. Emiatt a rendszer teljes egészében nem próbálható ki a színfalak mögött, sajnos a tesztidőszak utolsó fázisa óhatatlanul élesben, az olvasók szeme előtt kell lezajlódjon.

Természetesen a Prím fejlesztői ezúttal maguk is olvasók, folyamatosan tesztelik a rendszert, és a felmerült hibákat megkísérlik minél hamarabb elhárítani. Mindehhez a Prím munkatársai az olvasók megértését kérik, a cél, hogy az átmeneti kellemetlenségek után még olajozottabbá váljon a piacvezető vertikális portál informatikai hírszolgáltatása, egy jobb és áttekinthetőbb felületen még gyorsabban és még gazdagabb információtömeg érkezzen az olvasó számítógépére.