Lezárult a Coedu Tudásháló verseny

forrás Prim Online, 2003. május 7. 12:57
Kihirdették az első Magyarországon diákoknak kiírt
elektronikustananyag-készítő verseny eredményeit. Hét kategóriában
díjazták a legjobb munkákat.
2003. május 6-án rendezték meg a Coedu Tudásháló verseny eredményhirdetését és díjkiosztóját. A zárórendezvényen a döntős csapatok tagjai - a diákok és felnőtt Mestereik -, a tananyagokat értékelő Bírák képviselője, valamint a verseny partnereinek képviselői
vettek részt. A verseny fővédnöke, Magyar Bálint oktatási miniszter nevében Nagy Tamás mebízott főosztályvezető köszöntőjében kiemelte: nagyon fontos, hogy ne csak az oktatási tárca kezdeményezze digitális tananyagok elkészítését. A veresenyzők teljesítményét értékelve Turcsányiné dr. Szabó Márta egyetemi docens meghajolt a csapatok munkája előtt. Mint mondta, a pontozás szigorú volt, de azt a célt szolgálta, hogy valóban a legjobbak nyerjenek.

A szervezők a kiírás szerint hét kategóriában egy-egy győztest hirdettek. A 16 döntős tananyag közül kikerült kategória győztesek a következők:

Művészet és irodalom: Kornyika csapat

Tudomány és technika: Zeppelin 2 csapat

Ember és társadalom: Moralles csapat

Földünk és környezetünk: Sonic & Tails csapat

Sport, egészség, életmód: Dohányzásellenesek csapat

Idegennyelvek: Hallowe'en csapat

Köztes tudományágak: Sectio Divina csapat.

A fődíj a nyertes csapatok minden tagjának egy-egy értékes kéziszámítógép. A fődíjak mellett különdíjak is kiosztásra kerültek, de senki nem tért haza üres kézzel, mivel a szervezők vigaszdíjról is gondoskodtak. A Coedu Tudásháló verseny döntős tananyagai 2003 május 12-től évvégéig ingyen bárki számára elérhetőek lesznek.

A 2002 novemberében, 12 és 19 éves magyar iskolában tanuló diákok és felnőtt segítőik számára indított versenyre 1068-an jelentkeztek. A szervezők célja az internethasználat és az elektronikus távoktatás népszerűsítése volt. A versenyt a sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik, továbbá egy EU-vetélkedőt indítanak a szervezők.