65 millió forint értékben támogatja a Sun a Simonyi Károly Szakkollégiumot

forrás Prim Online, 2003. május 8. 08:52
A BME Schönherz Zoltán Kollégiuma kapta meg azt a 2 UltraSPARC III processzorral felszerelt szervert és a hozzá tartozó tárolóegységet, amelyet a 20. születésnapja alkalmából ajánlott fel közel egy évvel ezelőtt a Sun Microsystems Kft. az országban működő legöregebb Sun gépért cserébe.
A közel 10 millió forint értékű gép átadásával egy időben a Sun Microsystems Kft. és a BME Schönherz Kollégiumának Simonyi Károly Szakkolégiuma - megerősítve a régóta tartó szakmai kapcsolatot - hosszú távú együttműködési megállapodást jelentett be, amelynek keretében Sun ONE kompetencia központ létesül a szakkollégiumon belül. A központ felszereléséhez a Sun 50 millió forint értékben teljes Sun ONE szoftver-portfolióját is felajánlotta.

Az anyavállalat 20. születésnapján tette közzé felajánlását a Sun Microsystems Kft., amely szerint a Magyarországon működő legöregebb Sun gépet lecseréli a legmodernebb Sun Fire szerverre. Mivel a BME Schönherz Kollégiumának 1991-ben gyártott Sun SPARC Server 490-es gépe bizonyíthatóan a legrégebbi működő Sun szerver az országban, ezért a kollégiumot illeti a 2 UltraSPARC III processzorokkal felszerelt, rack-es kivitelezésű szerver, valamint a hozzá tartozó StorEdge D1000-es tárolóegység.

A Sun Microsystems Kft. és a Simonyi Károly Szakkollégium bejelentették hosszú távú együttműködési megállapodásukat is, amelynek keretében létrehoznak egy Sun ONE kompetencia központot, valamint a szakkollégium tagjai ingyenesen hozzájutnak a Sun teljes Sun ONE szoftver-portfoliójának licencéhez. A webes infrastruktúra szoftverek központi levelező-, csoportmunkát támogató naptár-, portál-, alkalmazás- és címtár megoldásokat nyújtó alkalmazások. A jövőben a Sun által adományozott hardver és szoftver fogja a több ezer fős BME Schönherz Kollégium hallgatóságának teljes levelezését kiszolgálni, valamint hallgatóság számára elektronikus naptárt biztosítani.