HP: szakmai nap a ProLiant megoldásokról

Kovács Attila, 2003. május 8. 17:49
A Hewlett Packard ProLiant alapú megoldásokról, mintegy 60 résztvevővel rendezett május 8-án Budapesten szakmai napot a HP Magyarország.
Napjainkban az IT infrastruktúrának gyorsan kell reagálnia a változásokra, ennélfogva gyorsan kellátalakítani a rendszereket. Erre a célra kifejlesztett HP ProLiant pengeszerverek, 4 és 8 processzoros kiszolgálók és szoftverek révén elérhető, hogy egyazon szerveren több alkalmazás dinamikusan futtatható.

A felhasználók szempontjából a rendezvény kulcsszavai a konszolidáció és a költségek csökkentése voltak.

Előadások hangzottak el a HP ISS adaptív infrastruktúrájáról és az ISS portfólióról. Az ún. adaptív infrastruktúra a következőket segíti elő: a gyors változások kezelését, a megbízhatóság növelését, a menetközben történő bővítéseket, a menedzsment javítását, fejlesztését és a hibatűrő képesség növekedését. A közeljövőben drasztikusan nem változó hardverre épülve az ISS portfólió az IT-költségek csökkentését célzó olyan szoftverújdonságokat takar, melyeket jelenleg fejleszt a HP, vagy már be is mutat. Ezek közül a megoldások közül gyakorlati demoszintű bemutató volt a következő témákban: Citrix mainframe-es megoldás, VMware ún.third party megoldás egyazon szerveren több alkalmazás futtatására, HP Workload Management Pack, ami egy poperációs rendszeren több konkrens aplikáció futtatása úgy, hogy dinamikusan használják a meglévő memória és processzor erőforrásokat.