Ericsson: rendezvények a 3G jegyében

Kovács Attila, 2003. május 9. 18:58
Május 9-én az új helyre költözött oktató központjában az újságírók részére tartott technikai szemináriumot, május 20-án pedig a partnereknek, ügyfeleknek rendez szakmai napot az Ericsson Magyarország. Mindkét esemény fókusza a harmadik generációs (3G) mobil technológiák.
Az előadásokat követően az újságírók megtekinthették a professzionális szakemberképzésre létrejött tréningközpontot.

A megjelenteket üdvözlő Staffan Pehrson vezérigazgató rövid tájékoztatást adott a május 20-án Budapesten, az ELTE TTK egyetemi kongresszusi központjában tartandó szakmai nap eseményeiről. Az eseményen jelen lesz és a 3G szolgáltatások nemzetközi tapasztalatairól tart előadást Thomas Sindelbach, az UMTS Fórum alelnöke. A délelőtti kerekasztal-beszélgetésen Kovács Kálmán miniszter és a távközlési piac meghatározó szereplői cserélik ki véleményüket Fodor István, az Ericsson Magyarország elnökének moderátori közreműködése mellett.

További előadások a következő témákat érintik: távközlési hálózatok evolúciója, a 3G és a vezetékes szolgáltatók, az EDGE és a WCDMA rádiós hozzáférés együttélése, szolgáltatások minősége a 3G-ben, a WLAN és a 3G evolúciója, a 3G szolgáltatások üzleti vonatkozásai.