Először is, szegd meg az összes szabályt!

forrás Prim Online, 2003. május 18. 09:01
Korábban sosem látott méretű kutatáson alapul ez a lenyűgöző és elgondolkodtató munka, melynek az amerikai könyvpiacon aratott nagy sikere után magyar nyelvű fordítása is elkészült. A Gallup kutatói több éven át négyszáz cég több mint nyolcvanezer menedzserével készítettek másfél órás interjút, és elemezték azokat. Elmélyült, ám mégis élvezetes olvasmányt nyújtó tanulmányukban a szerzők a sikeres menedzseri magatartás jellemzőit összegzik.
A kiváló menedzserek nem azon munkálkodnak, hogy az alkalmazottak gyengeségeit segítsék leküzdeni. Azt sem hiszik, hogy mindenkiben korlátlan lehetőségek rejlenek. Kivételeznek, és minden áldott nap megszegik az úgynevezett aranyszabályokat. Ez a gyakorlati tapasztalatokon alapuló könyv megérteti velünk, hogy miért. A munkaerő-piaci versenyben a cégek az alapfizetéssel, a prémiumrendszerrel, a különféle juttatásokkal és a továbbképzési lehetőségekkel igyekeznek a legjobb alkalmazottakat megtalálni, magukhoz vonzani, és megtartani. Ezek a jó szándékú törekvések azonban nem vezetnek eredményre. Annak ugyanis, hogy egy cég magához tudja vonzani, és meg is tudja tartani a tehetséges alkalmazottakat, a menedzser a kulcsa. A tehetséges alkalmazottak tudják, hogy a menedzserek a cégek adui.

Ez a könyv a kiváló menedzserekről szól. Konkrét példák vezetik be az olvasót a menedzserek valóságos világába, és megmutatják, hogyan választják ki, hogyan kísérik figyelemmel, hogyan motiválják és fejlesztik beosztottaikat. A kiváló menedzserek teljesítménnyé változtatják a tehetséget. Cégüket kiváló céggé, alkalmazottaikat kiváló munkatársakká formálják.

Marcus Buckingham - Curt Coffman: Először is, szegd meg az összes szabályt!

Kiadó: Bagolyvár Kiadó, 2003

Ár: 2500 Ft

Terjedelem: 228 oldal

http://www.bagolyvar.hu, http://www.gallup.hu