Megnyílt a Hungelektro 2003

Kovács Attila, 2003. május 13. 18:47
Ma a budapesti SAP csarnokban megnyitotta kapuit az idén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Hungelektro 2003 nemzetközi elektronikai, technológiai szakkiállítás és konferencia. A nemzetközi kiállítók száma az iraki háború és az atípusos tüdőgyulladás miatt idén csökkent, így összességében mintegy negyven standon kb.ötven kiállító hozta el termékeit, megoldásait.
A május 15-ig nyitva tartó kiállítás díszvendége a Brit Nagykövetség, amely 11 szigetországi vállalatot mutat be, köztük nyomtatott áramköri lapokat, tápegységeket, elektronikus hulladékfeldolgozást. Második éve a Hungelektro legnagyobb kiállítója a Pannon GSM , amely közismert mobil telefonszolgáltatása mellett idén új oldaláról, a GSM Szívlesővel, a Pannon mobil hálózatán működő EKG berendezéssel (mobil holter) is bemutatkozik.

A kiállítás idei pályadíját a megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztatón adták át. A nyertes a három cég (HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Rt., BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Szélessávú hírközlő rendszerek Tanszék, Sagax Kft.) közös fejlesztésében készült Multifunkciós Kommunikációs Szimulátor berendezés lett.

A kiállítást kísérő, szintén az SAP csarnokban megrendezett kétnapos konferencián összesen 11 előadás hangzik el. Ezek közül említünk néhányat: biológiai jelek telemetriás megfigyelése GSM technológia alkalmazásával, WLAN megoldások az Orbitrade kínálatában, memóriakártyák a mérnöki gyakorlatban, válasz a gyártási kihívásokra a felületszerelt áramköri kártyák szerelése során., nanotechnológia – az elektronika jövőbeli technológiája, elektronikai alkatrész-disztribúció.