Az internetes média is jelen lesz a tihanyi Media Hungary konferencián

forrás Prim Online, 2003. május 14. 14:26
Minden eddiginél többen jelezték részvételüket a média-, reklám kommunikációs és az informatikai szakmák képviselői közül a jövő kedden Tihanyban kezdődő Media Hungary 2003 konferenciára.
A szervezők szerint a szokatlanul élénk érdeklődést részben a médiatörvény előkészítés alatt lévő módosításával kapcsolatosan várható viták, részben a folyamatos átalakulás lázában égő hazai médiapiac sztárjainak várható felbukkanása váltotta ki, de sokan kíváncsiak a vezető politikai erők kommunikációs szakembereinek kerekasztal-beszélgetésére.

A magyar média és a hozzá kapcsolódó szakmai területek szokásos éves találkozóján egy héttel a kezdés előtt már csaknem 800-an jelezték részvételüket. A www.mediahungaria.hu címen elérhető internetes honlap látogatottsági statisztikái szerint a legnagyobb érdeklődés azokat az előadásokat, fórumokat övezi, amelyeken a kommunikációt előtérbe helyező politikusok, illetve a politikai kommunikáció vezető hazai művelői beszélnek a médiáról, a műfaj játékszabályairól, a párbeszédről és annak hiányáról.

A többek között a jelenlegi és a volt kormányszóvivőt megszólaltató „A párbeszéd kultúrája" című fórum, vagy a politikai kommunikáció „boszorkánykonyhájáról" szóló, a MeH e területért felelős helyettes államtitkárát, Braun Róbertet és Orbán Viktor kabinetfőnökét, Navracsics Tibort egy asztalhoz ültető kerekasztal-beszélgetés egyaránt a résztvevők kiemelt érdeklődésére számíthat. Minden bizonnyal sokan figyelik majd érdeklődve Gyurcsány Ferenc miniszter, Hajdu István ORTT-elnök, Sárközy Mátyás magyar és Monroe Price amerikai professzor előadását, ahogy a médiatörvény tervezett módosításával vagy az új média terjedésével kapcsolatban várható szakmai viták is sokak figyelmére számíthatnak.

Azok a várakozások, amelyek mér néhány éve a hagyományos és az új média konvergenciáját jósolták, némiképp mérséklődtek, időben kitolódtak, de a konvergencia ma is nagyon aktuális informatikai téma, nem véletlen, hogy a konferencia és az azt övező kamarakiállítás iránt az informatikai szakemberek is erőteljesen érdeklődnek.