2010: az európai tévéadások felét már digitális technikával sugározzák

Szalay Dániel, 2003. május 20. 16:20
[smallimage 1 left] Körülbelül 7 év múlva az európai televízióadások 50 százalékát már digitális technikával sugározzák majd - mondta László Géza, az Antenna Hungária Rt. vezérigazgatója a Media Hungary 2003 konferencián kedden Tihanyban. László a digitális jelsugárzás előnyeiről és az elterjedés nehézségeiről is szólt.
László Géza szerint az egyik legnagyobb problémát az jelentheti a DVB elterjesztésekor, hogy a digitálisan sugárzott adások vétele csak arra alkalmas eszközzel lehetséges, a dekóderek ára azonban magas. A DVB bevezetéséhez kormányzati közreműködésre lesz szükség, szabályozni kell például az ingyenes és a fizetős tv-csatornák arányát is. A digitális technika elterjedését digitális tv-készülékvásárlási akciók segíthetik majd - mondta a vezérigazgató a médiarendezvényen.

Hogy az országos digitális sugárzás mikor indulhat be Magyarországon, azzal kapcsolatosan László Géza még nem tudott pontos időpontot mondani, de fontos mérföldkőnek említette a budapesti pilot rendszer 2003-as beindítását.