Megkétszereződnek az SMS-bevételek 2007-re

Kollár Csaba, 2003. május 21. 05:15
[smallimage 1 left] Az Analysys elemző csoport legfrissebb felmérése és előrejelzése szerint a mobilüzenetekből származó bevételek 2007-re elérhetik a 70 milliárd dollárt, ami a jelenlegi bevételek megkétszereződését jelenti.
A kutatók hangsúlyozzák, hogy a bevételeket nem csak az SMS-ek új piaci területeken és új alkalmazásokban történő megjelenése növeli, hanem az is, hogy egyre több fogyasztó vesz MMS-kompatibilis készüléket, melyben előszeretettel használja ki a multimédiás üzenetküldés lehetőségét is.

Ami a különböző mobilüzenetek számát illeti, az Analysys szerint megnégyszereződés várható az elkövetkező négy évben; a 2002-es 670 milliárd mobilüzenet 2007-re elérheti a 2600 milliárdos mennyiséget. A 2007-es mennyiséget Nyugat-Európa mintegy 607 milliárddal erősíti (tavaly ebben a régióban az üzenetek száma 131 milliárd volt).

Az elemzők szerint az üzenetszolgáltatást nyújtó vállalatoknak továbbra sem kell az SMS-t az MMS javára háttérbe szorítani, mivel megítélésük szerint "az MMS valóban népszerű megoldás lehet, de igazából csak akkor szoríthatja ki teljes egészében az SMS-t, ha már a világon senki sem fog használni olyan készüléket, amelyik ne lenne MMS-kompatibilis".