Visszaesett a Nintendo nyeresége

MTI Sajtóadatbank, 2003. május 23. 09:38
A japán Nintendo Co. Ltd. 37 százalékos nettó nyereségcsökkenést szenvedett el az elmúlt pénzügyi évben, és az idei évre további csökkenést jelez előre fő terméke, a GameCube játékkonzol iránti alacsony kereslet miatt.
A csoport nettó nyeresége a március 31-én végződött pénzügyi évben 67,27 milliárd jen volt, kilenc százalékkal alacsonyabb, 504 milliárd jenes értékesítési árbevétel mellett. A Pokemon játékok iránt élénk maradt a kereslet, de a játékkonzolok piacán a riválisok, a Sony PlayStation2 és a Microsoft XBox játékkonzolja által támasztott konkurencia visszaszorította vezértermékét, a GameCube játékkonzolt, amely így a tervezett forgalomnak alig a felét érte el. A folyó évre a Nintendo nettó nyereségének hat százalékos csökkenését jelzi előre.

A Nintendo GameCube uralkodó pozíciót töltött be a játékkonzolok piacán. Mára azonban már ötször annyi Sony PlayStaion2 van forgalomban mint Nintendo GameCube. A Sony az elmúlt héten támadást intézett a Nintendo utolsó nagy bevételtermelője, a kézi játékgépek ellen is azzal a bejelentéssel, hogy 2004 végére piacra dobja saját készülékét. A Nintendo részvénye 12 százalékkal gyengült a hírre.