SMS-ből MMS

Kollár Csaba, 2003. május 23. 23:17
[smallimage 1 left]A WIND Telecom Olaszországban SMSurprise névvel elindított egy új szolgáltatást, amelyik képes arra, hogy bármelyik szöveges SMS-t multimédiás MMS-é alakítsa.
A szolgáltatás (egyik) alapját a FunMail által kifejlesztett Magic MMS Platform jelenti, amelyik a hétköznapi olasz kifejezéseket "okos" MMS üzenetekké alakítja azáltal, hogy a szöveget olyan híres képes karakterekkel gazdagítja, mint a Snoopy, a Dilbert, a Garfield vagy a South Park.

A WIND vitte a piacra a FunMail p2p MMS üzenettechnológiáját saját - SMSurprise - márkanév alatt, kihangsúlyozva, hogy milyen előnyökkel járhat, ha a szöveges üzenetet, az üzenet tartalmára épülő képek, animációk is kísérik. A FunMail értékesítésért és marketingért felelős elnökhelyettese, Andy Baldocchi elmondta, hogy "az általunk fejlesztett MMS üzenettechnológia a maga nemében egyedülálló, hiszen kombinálja a szöveges üzeneteket az azzal rokon képekkel, grafikákkal, animációkkal."

A szolgáltatással elsőként a conVISUAL-lel közösen Olaszországban indítják el, de a tervek szerint ki kívánják terjeszteni Európára is.