A jövő otthona a Siemens Mobile-tól

forrás Prim Online, 2003. május 25. 09:03
Ki ne álmodozna róla, hogy még egy népes család tagjaként se legyen probléma számára, hogy akkor és ott internetezzen illetve telefonáljon, ahol, és amikor akar, hogy ne kelljen keresgélni, hol is csörög a telefon, a sok elektromos holmi nyomán pedig ne váljon a lakás kusza kábelrengeteggé.
E problémákra kínál megoldást az áprilisban elkészült párizsi Siemens Mobile Trendhouse, amely egyszerre mutatja be a legújabb lakberendezési irányzatokat, valamint a Siemens Mobile otthoni kommunikációt forradalmasító fejlesztéseit. Véronique Villaret híres párizsi lakberendező, és Uli Skrypalle, a Siemens Mobile formatervezőinek vezetője közösen alkották meg az álomlakást, amely kiválóan illusztrálja, hogy a kényelmi szempontok és a technikai lehetőségek milyen tökéletesen egészítik ki egymást.

A különleges lakás Párizs Marais negyedében található, s a legújabb lakberendezési trendeket egyesíti a vezeték nélküli kommunikáció legfrissebb fejlesztéseivel. Képzeljünk el egy kényelmes lakást számítógépekkel, laptopokkal, faxszal, nyomtatóval és szkennerrel telerakva úgy, hogy mégsem hálózzák be az egész lakást a vezetékek és a kábelek. Mindezt a Siemens Gigaset SE105 dsl/cable router teszi lehetővé, amely nagy sebességű, vezeték nélküli összeköttetés segítségével biztosít internet-elérést egyidejűleg szinte tetszőleges számú számítógép és notebook számára úgy, hogy mindössze egyetlen internet-csatlakozás kell hozzá. A router azt is lehetővé teszi, hogy akár 300 méterre is eltávolodjunk lakásunktól, így akár a kertben, a nyugágyban heverve is internezhetünk, ha úgy tartja kedvünk.