Net.rét a 2003-as Sziget fesztiválon

Kiss Ádám Zoltán, 2003. május 26. 21:51
[smallimage 1 left]A már kész programmal jelentkező idei Sziget fesztiválon ismét főszereplő lesz az internet, a 120 gépet felvonultató Net.rét nevű programhelyszín fő támogatója az IHM.
A tavalyi évhez hasonlóan a program naponta változó tematika alapján bemutatja az internet, illetve a számítástechnika széleskörű felhasználási lehetőségeit, szerepét a mindennapok, a gazdaság, a kultúra és a művészet területein. A Net.rét programhelyszín az internettel kapcsolatban álló médiaszemélyiségek, társadalomtudósok, kutatók előadásai, fórumai mellett számos cégnek, intézménynek, civil szerveződésnek nyújt bemutatkozási lehetőséget.

A már évek óta - szinte hagyománnyá váló - sikeresen működő Sziget.hu Sátor idén is felépül a Net-réten. A tavalyi, óriási érdeklődésre való tekintettel, idén nagyobb kapacitással várja az internetezni vágyókat. Míg tavaly 1000m2-en, 100 gépet állítottak fel és mintegy 30.000 látogató internetezett egy hét alatt ingyenesen, max fél órát/fő, a 0-24 óráig működő sátorban, idén 120 gépet állítanak fel a légkondicionált, biztonsági őrökkel ellátott sátorban, hogy minél több "szigetelő" klikkelhessen a fesztivál alatt, ingyen és bérmentesen, a szintén 0-24 óráig üzemelő sátorban (max fél órát/fő).

A Sziget.hu Sátrat a szervezők a Datanettel és Librivel együttesen hozták létre, tavalyi helyén, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által támogatott Net-réten.