Informatikai bizottsági ülés

Kovács Attila, 2003. május 28. 20:18
Az Országgyűlés informatikai és távközlési bizottsága Rogán Antal bizottsági elnök vezetésével május 27-án ülést tartott. A ülésen két napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők.
Az elsőben dr. Péterfavi Attila, az Országgyűlés adatvédelmi biztosa számolt be 2002. évi tevékenységéről, különös tekintettel az informatikai és hírközlési vonatkozásokra. A bizottság egyhangúlag általános parlamenti vitára alkalmasnak találta a beszámolót.
A második napirendi pontban a bizottság az IHM és a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesülete képviselőinek tájékoztatóját hallgatta meg az informatikai és hírközlési miniszter 6/2003. (III. 31.) számú, a frekvenciasávok felhasználási szabályainak megállapításáról szóló rendeletéről. A 2,4 GHz-es vezeték nélküli LAN-okat (RLAN, Wi-Fi) is érintő 160 (!) oldalas rendeletről Pataki Dániel helyettes államtitkár azt mondta, hogy azt kezdetben nem megfelelően kommunikálták, így történhettek félreértések. A tárca, amelynek kifejezett érdeke, hogy a vezeték nélküli internetezés is terjedjen az országban, egyrészt most egy mindenki számára könnyebben érthető állásfoglalást készített és tett ki az IHM honlapjára, másrészt május 26-án megállapodást írt alá a témában a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesületével (lásd külön hírünket).

Az IHM állásfoglalása