Grepton: tavaly 50 százaléknál nagyobb növekedés

MTI Sajtóadatbank, 2003. május 29. 12:00
A Grepton Informatikai Rt. 2002-ben 1,389 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 640 millió forinttal, miközben adózás előtti nyeresége 37 millió forintról 125 millió forintra nőtt.
Süli András, a társaság igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idén 25 százalékos bevételnövekedést terveznek, adózás előtti eredményüket pedig az informatikai szolgáltatások nyereségtartalmának folyamatos csökkenése miatt szinten szeretnék tartani.

A társaság tavaly 20 százalékkal növelte létszámát, s most 127 főt alkalmaz.

Süli András elmondta: a több mint 50 százalékos bevételnövekedés részben annak köszönhető, hogy a konzulenseknek már nem kell foglalkozniuk eladással, ezt már tavaly is egy külön csapat végezte. A Grepton 35-40 ügyfelet szolgál ki.

Az igazgató szerint a magyar informatikai piac növekedése az idén nem éri el az 5 százalékot, ezért a cégeknek újabb nehézségekkel kell majd megküzdeniük. Hozzátette: a következő két évben hasonló problémákkal kell szembenézni, ezért csak azok a cégek tudnak talpon maradni, amelyek megfelelő tartalékokkal rendelkeznek.

Süli András közölte: az idei növekedési tervük időarányos teljesítése megfelelő, mivel már most elérték a félévre tervezett rendelésállományt.

Az eseményen bejelentették, hogy a Grepton az Oracle minősített partnere lett. A vállalat az üzleti igények alapján döntött szolgáltatási körének Oracle-technológiával való kibővítése mellett, s azt reméli, hogy ennek révén több megrendeléshez jut az állami szférából. A Grepton tervei szerint az idei árbevételének 10 százaléka már az Oracle-megoldások eladásából származik.