Hewlett Packard-Graphisoft: stratégiai együttműködési megállapodás

forrás Prim Online, 2003. május 30. 12:35
A Graphisoft és a HP Magyarország együttműködési megállapodást kötött épületfelügyeleti és -üzemeltetési szoftverek, valamint szolgáltatások közös fejlesztéséről, értékesítéséről és terjesztéséről.
Az együttműködés keretében a HP Magyarország és a Graphisoft saját szoftverei, a BuilDog valamint az ArchiFM integrálásával a jövőben testre szabott megoldásokat fejleszt a felhasználók speciális igényeinek kielégítésére.

A HP innovációs díjjal jutalmazott új, intelligens épületfelügyeleti rendszerét, a "BuilDog"-ot több magyarországi létesítménynél alkalmazzák épületfelügyelet, biztonságtechnika és szolgáltatásmenedzsment céljára. A BuilDoghoz kapcsolódik a Graphisoft létesítménygazdálkodási szoftvere, az ArchiFM, amely épületüzemeltetők számára integrált és hatékony terület-, eszköz-, leltár-, bérlő-, valamint karbantartás-menedzsmentet tesz lehetővé.

A két cég együttműködésének első példája a Nyíregyházi Főiskola rekonstrukciója, amelyben a HP több mint másfél milliárd forint értékű fővállalkozásban vesz részt. A projekt keretében a HP által kialakított intelligens épületfunkciókhoz (HVAC - fűtés-, szellőzés-, légkondicionálás-szabályozás, üzemeltetési felügyelet, biztonságtechnika, kommunikációs hálózat) kapcsolódnak a Graphisoft ArchiFM integrált létesítménygazdálkodási adatbázisának moduljai, lehetővé téve egy teljeskörű épületfelügyeleti, információs és létesítménygazdálkodási rendszer működtetését.

A HP Magyarország és a Graphisoft első közös projektjének léptékét jelzi, hogy Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményében a mintegy 11 000 diáknak és közel 1000 alkalmazottnak otthont adó Nyíregyházi Főiskolán valósul meg az intelligens épület- és létesítménygazdálkodási rendszer, melynek bevezetésével jelentősen csökkenthetők az intézmény működési költségei.