Több mint rendszerintegráció - szemléletváltást sürget az ICON

Szalay Dániel, 2003. június 2. 12:41
Az egyik legrégebbi, 15 éve a piacon lévő magyar IT-cég, az ICON elnöke szerint ma a rendszerintegráció nem pusztán a korszerű technológiák bevezetését jelenti, lényeges hangsúlyeltolódás tapasztalható a szolgáltatás minősége és az alacsonyabb összbekerülési költség, a TCO irányába.
Salamon Márton, aki egy budapesti sajtóbeszélgetés alkalmával beszélt a cég eredményeiről, arról is szólt, hogy a különböző intézmények számára egyre fontosabb, hogy új informatikai rendszereiket úgy vezessék be, hogy azok illeszkedjenek a korábbiakhoz, s a már meglévő rendszereik kapcsolódását is megoldják. Az IT infrastruktúra és a hozzá kapcsolódó szolgáltatási piac című előadásában Vida András, az ICON Számítástechnikai Rt. rendszerintegrációs üzletágának vezetője kitért arra, hogy sajnálatos módon főleg csak a nagyvállalatok ismerik föl ennek jelentőségét, pedig az alacsonyabb költségeknek, a jobb megtérülési mutatóknak minden intézmény esetében fontos szempontnak kellene lennie.

Az eseményen elhangzott, hogy a cég, amelynek többségi tulajdona továbbra is a magyar kézben van, az 5 legnagyobb magyar integrátor között, a multinacionális cégek többségével egy súlycsoportban van. Az ICON 3 éve folyamatosan szerepel a Deloitte&Touche CE Fast 50 listáján: az 1 milliárd forint fölötti magyar IT-cégek között az első.