Valódi zeneszámokból vett zenei minták csengőhangként

Kollár Csaba, 2003. június 2. 21:26
[smallimage 1 left]A Nokia és a Warner Music International bejelentette, hogy új, marketing-együttműködési megállapodást írtak alá, aminek az értelmében valódi zenét szolgáltatnak a Nokia 3300 zeneeszköz számára.
Elemzők szerint ez az első olyan megállapodás, amelyik lehetővé teszi, hogy a Nokia és egy zenei vállalat a zenekedvelők számára legálissá tegye a zenei tartalmat. Az MMC memóriakártyában lehet majd tárolni a rövid zenei klipeket csakúgy, mint a szintén legális csengőhangokat, a multimédiás üzenet-mintákat, és a háttérképeket. A Nokia 3300 zeneeszköz ez első olyan Nokia termék a GSM piacon, amelyik támogatja a True Tones csengőhangokat, és egyben új utat mutat a személyre szabható mobiltelefonok és zeneeszközök irányába azzal, hogy valódi zeneszámokból vett zenei mintákat lehet használni csengőhangként. Ezen kívül a Nokia 3300 csomagban helyet kap egy CD-ROM is, amelyen teljes terjedelmű számok vannak a Warner Music International által menedzselt és a fiatalok által kedvelt zenészek munkáiból.

A Nokia és a Warner Music International a marketinges együttműködést három márkanév alatt valósítja meg a Nokia 3300-rel: A (www.a-communication.com), Harry (www.h-a-r-r-y.com) és Krezip (www.krezip.com). A Nokia 3300 zeneeszköz GSM 900/1800 frekvenciákon működik, beépített hordozható MP3/AAC lejátszóval, sztereó FM rádióval, digitális felvevővel, továbbfejlesztett csengőhangokkal rendelkezik - hogy csak néhány fontos tulajdonságát említsük.