Lemondott a Sulinet Programiroda vezetője

MTI Sajtóadatbank, 2003. június 5. 18:39
Azonnali hatállyal lemondott a Sulinet Programiroda vezetője. Racskó Péter azzal magyarázta döntését, hogy a személyét ért támadások rossz fényt vetnek a programirodára.
Lemondott Racskó Péter, az oktatási tárca Sulinet Programirodájának vezetője. Szántó Gabriella, az oktatási tárca sajtófőnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta: Racskó Péter hétfőn, azonnali hatállyal mondott le a programiroda vezetői posztjáról.

A sajtófőnök közlése szerint Racskó "úgy érezte, a személyét ért támadások rossz fényt vetnek a Sulinet Programiroda működésére".

Racskó Péter, a Sulinet Programiroda vezetője ellen Magyar Bálint oktatási miniszter fegyelmi eljárást indított, miután kiderült: Hriczu Anita kabinetfőnök és Koltai Péter - az azóta már szintén távozott - miniszteri biztos társaságában a Sulinet program fővállalkozója, az Elender Kft. vendégeként töltött el egy hétvégét Balatonkenesén. A szaktárca vezetője korábban úgy nyilatkozott egy hétvégére szóló meghívás elfogadását nem lehet összekeverni a protokolláris kötelezettségekkel.

Szántó Gabriella elmondta: a Sulinet Programiroda az Educatio Kht. részeként működik. Vezetője így nem köztisztviselő, kinevezéséhez nem szükséges külön pályázat. A programiroda új irányítóját az kht. ügyvezetője nevezi majd ki.