TvNetWork: Megötszöröződött előfizetőszám

forrás Prim Online, 2003. június 10. 16:32
A TvNetWork közgyűlése elfogadta a cég mérlegét, mely szerint első teljes üzleti évét 150 millió forintos árbevétellel zárta.
A cég jelentős beruházásokat hajtott végre, elsősorban szélessávú hálózatokba, és a 2002-es év eleji 600-as előfizetőszám év végére megötszöröződött. A magyar magánszemélyek tulajdonában álló társaság célja, hogy az internetszolgáltatási és kábeltelevíziós piac után a távbeszélő piacon is jelentős szereplővé váljon.

A TvNetWork Rt. 2001. végén lépett piacra elsősorban lakossági szélessávú internetszolgáltatóként, és mára ezen a piacon az ötödik-hatodik helyet éri el. A 2002-es év számai egyenletes, dinamikus növekedésről tanúskodnak, az előfizetői létszám és az árbevétel egyaránt folyamatos emelkedést mutat, a pénzügyi év 150 millió forintos árbevétellel zárult, és meghaladta a 3000-et az internetelőfizetők száma. A nagy volumenű beruházások révén a tavalyi évre összesen mintegy 70 millió forint veszteséget realizált a cég.

A TvNetWork elsősorban a szélessávú lakossági internetpiacon rendelkezik jó pozíciókkal. Hosszú távú célja, hogy az internetszolgáltatás mellett saját tulajdonú hálózatokra alapozva bekapcsolódjanak a kábeltévészolgáltatásba, valamint a jelenleg működő telefonszolgáltatás kedvező árú alternatíváját kínálják.