A Microsoft román antivírus-céget vásárol a Windows biztonságának fokozásához

Kiss Ádám Zoltán, 2003. június 10. 22:43
A Microsoft bejelentette vételi szándékát a román GeCad Software vírusirtó-fejlesztő vállalatra, hogy a cég tapasztalatait beépíthesse Windows platformjába, és növelje az ilyen rendszerek biztonságát.
A szoftveróriás szeretne egy olyan fejlett vírusellenes rendszert kifejleszteni, melyet aztán összes Windows rendszerében felhasználhatna. A 100 főt foglalkoztató GeCad feladatai közé tartozik majd a külsős Windows fejlesztőcégek szoftverjeinek jobb kompatibilitását biztosítani. A lépés átrajzolhatja a vírusirtó termékek piacát, és érintheti a Network Associates, vagy a Symantec piaci helyzetét is.

Az 1992-ben létrejött, Bukarestben működő GeCad megvásárlásával a Microsoft szerint újabb lépést tesznek a „Megbízható Számítógépezés" irányelv teljesítése felé, ez a jövő Windows fejlesztéseinek egyik alap irányelve. A román cég megvásárlásával a teljes szellemi tőke is a Microsoft tulajdonába kerül, és a cég szinte teljesen beolvad a szoftveróriásba, jelenlegi termékei új változatban már nem jelennek meg.