Vonalkód-leolvasás mobiltelefonnal

Kollár Csaba, 2003. június 17. 00:04
[smallimage 1 left]A Nextel Communications, a Motorola és a Symbol Technologies bemutatta az első olyan, mobiltelefonokra kifejlesztett eszközt, amelyik képes leolvasni a vonalkódokat.
A Symbol PSM20i segítségével a mobilis munkatársak mobiltelefonjukkal vezeték nélküli környezetben, valós időben gyűjthetnek adatokat, információkat. Ez a megoldás kombinálja a precizitását és a megbízhatóságát a lézeres vonalkód-leolvasó készüléknek, valamint a Nextel Java technológiájára épülő Motorola telefonnak.

A kompakt, kissúlyú Symbol PSM20i vonalkód leolvasót könnyedén lehet csatlakoztatni a Motorola iDEN jelzésű telefonjaihoz, beleértve az i88s-t és az i58sr-t, két olyan modellt, melyeket kiegészítettek GPS lehetőséggel is.

Ernie Cormier a Nextel üzleti megoldásokért felelős elnökhelyettese a mostani fejlesztést úgy kommentálta, hogy "a Symbol PSM20i sokkal kevésbé vaskos, mint a ma használatos vonalkód leolvasók, és külön előnye, hogy 100%-ban kompatíbilis a Java és az iDEN platformokkal. A most bemutatott fejlesztéssel valós időben lehet az adatokat elküldeni, egyben költséghatékonyabb működés érhető el."