Olimpiai tenderen indult a Grepton

forrás Prim Online, 2003. június 18. 11:18
A Grepton Informatikai Rt. pályázatot nyújtott be a 2004. évi athéni Nyári Olimpiai Játékok hírszolgáltatását is biztosító multimédiás hírportál megvalósítására.
A Görög Nemzeti Távirati Iroda 2003 tavaszán tenderfelhívást írt ki komplett tudósítói és portálrendszer szállítására, mely egyrészt kezeli a tudósítói anyagokat, másrészt multimédiás internetes portált tartalmaz. Ennek a rendszernek kell majd kiszolgálnia az Athénban rendezendő 2004-es Nyári Olimpiai Játékok hírszolgáltatását is.

A tenderkiírásban a szerkesztőségi rendszeren és az internetes portálon túl az ANA a teljes hírkezelésére kért ajánlatot, amely tartalmazza a szükséges nagy rendelkezésre állású hardver elemek beszerzését, üzembe helyezését, valamint a tudósítók, szerkesztők által használt hardver- és szoftverelemeket. Ezeken túl meg kell valósítani a tudósítói anyagok kezelését végző szoftver rendszernek az egyedi, helyi igényekhez való illesztését, továbbá az egyre népszerűbb multimédiás anyagokat is támogató internetes portál kialakítását. A beruházás értéke több mint 1 millió euró, a megvalósítás időigénye közel 9 hónap.

A tenderen a Grepton Rt. saját megoldásával, az ex-PRESSive tudósítói és portálrendszerrel indult, melyet már több hazai napilapnál és hírszerkesztőségnél (például az MTI-nél) sikeresen bevezettek, szem előtt tartva az ügyfelek egyedi igényeit.