Minden, amit a Kapcsolat koncertről tudni érdemes

Kollár Csaba, 2003. június 19. 23:03
[smallimage 1 left] A Kapcsolat koncert előkészületei már javában zajlanak, és Elton John szuperprodukcióját a fokozott érdeklődésre tekintettel minden eddigit meghaladó szervezési munkák előzik meg. A koncert az előző évek hagyományainak megfelelően mindenki számára ingyenes.

Június 22-én, azaz vasárnap 6 órakor a budapesti Felvonulás tér Magyarország és várhatóan Európa legnagyobb koncertjének helyszínévé alakul át. Az egész estés szabadtéri monstre zenei esemény sztárvendége Elton John és zenekara, a magyar fellépő pedig Charlie lesz. A világsztár budapesti szereplése soha nem látott előkészületeket igényel, a Kapcsolat koncert zökkenőmentes lebonyolításán közel 400-an dolgoznak, és a két fellépő művész, valamint az őket kísérő stáb számára 14 konténerből álló kisebb város épül fel. Elton John magánrepülővel érkezik a regionális fellépések szempontjából kiemelt szerepet játszó magyar fővárosba, és innen indul majd bukaresti koncertjére. Az 56 éves énekes és az őt kísérő 24 fős csapat számára a szervezők az otthoni körülményeket igyekeznek biztosítani, így a koncert helyszínén többek között konyha, fürdőszoba, vasalószoba és 10 telefonvonal áll rendelkezésre. Elton Johnt Budapesten a saját sofőrje vezette gépkocsi szállítja, és saját szakácsa készíti el a számára kedves ételeket.

A koncert helyszínén 4 vetített felületen (két vászon a 15 méter magas színpad két oldalán található) és 3, Európa jelenleg legkorszerűbb látványtechnikai berendezései közé tartozó, televízióminőségű képet biztosító kamionon követhető majd az esemény minden pillanata. A nappali fényben is kiváló képet adó, kamionokra szerelt kivetítők délután 5 órától műsort sugároznak, és a két fellépő közötti 20-30 perces technikai szünetben szintén fontos szerepet játszanak a jelenlévők szórakoztatásában. Összesen 300 négyzetméternyi vetített felületen nézhetők majd a digitális kamerák közvetített pillanatok.