Indiai pénzügyi szoftveres cég a magyar piacon

Kovács Attila, 2003. június 23. 15:08
Az IQSYS Informatikai Rt., valamint az integrált banki rendszereket fejlesztő indiai I-flex Solutions cég június 23-án Budapesten szakmai napot rendezett, amelynek keretében bemutatták az I-flex termékportfoliójának a magyarországi piac számára ajánlott legaktuálisabb megoldásait, és újdonságait.
Az I-flex Solutions FlexCube nevű vállalati, lakossági és befektetési banki funkciókat is kiszolgáló rendszere a 2002-es évben elnyerte a világ legnagyobb számban eladott számlavezető rendszereként az IBS-UK (International Banking Systems) első díját.

A szakmai napon bemutatásra kerültek a következő termékek:

ˇ FlexCube mint lakossági, vállalati és befektetési banki rendszer. Ez egy széleskörű termék együttes, amely lakossági, kereskedelmi és befektetési banki funkciókkal, valamint internet banki, eszközgazdálkodási lehetőségekkel rendelkezik.

1997-es bevezetése óta a világ 65 országában több mint 140 pénzügyi intézmény választotta a FlexcCube-ot. Az International Banking System (IBS-UK) szerint a FlexCube a világ legnagyobb számban eladott számlavezető rendszere.

ˇ az egyéb számlavezető rendszerekkel is integrálható FlexCube Branch nevű fióki rendszer. Ez egy teljesen integrált front office tranzakció feldolgozó rendszer az összes lakossági ügyfél tranzakcióhoz. A rendszer képes kezelni a különböző befektetési, megtakarítási kölcsönöket, hiteleket, átutalási megbízásokat és ügyleteket.

Támogatást biztosít a készpénzkezelési műveletekhez címletkövetéssel és készpénz elszámolással. A FlexCube Branch rendszer olyan speciális front office eszközök kezelésére is képes, mint a betétszámlakönyv nyomtatók, mágneses tintaolvasók, kódolók, és egyéb dokumentum nyomtatók. A rendszer a FlexCube számlavezetővel integráltan működik, de képes más számlavezető rendszerekhez is csatlakozni.

ˇ a metaadat-vezérelt Reveleus nevű információ menedzsment eszköz, a hozzá kapcsolódó analitikus alkalmazásokkal. Az iparág egyetlen metaadat-vezérelt információ menedzsment infrastruktúrája, ami egy üzleti intelligencián alapuló megoldás, integrált analitikus megoldásokkal párosítva. A Reveleus segít az információk minőségének és állandóságának fejlesztésében, a kockázat csökkentésének megszervezésében, a hatékonyság fejlesztésével pedig az információk összegyűjtésében, elemzésében és elosztásában.

ˇ az I-flex és a KFKI Csoport közös megoldásai a Bázel II. témakörben.

Az I-flex Solutions India legnagyobb szoftvertermék gyártó vállalata, több mint tíz fejlesztőközponttal Indiában, Szingapúrban és New Yorkban. A társaság jelenleg tizenhét tengeren túli kirendeltséggel és három leányvállalattal rendelkezik (Angliában, Hollandiában és Szingapúrban). Az I-flex 50 országban van jelen, ahol több mint 30 üzleti partnerrel működik együtt. Szoros együttműködésben áll az iparág vezető képviselőivel is: HP, IBM, Intel, Microsoft, Oracle és Sun Microsystem.