Microsoft: Kéretlen levelek elleni offenzíva

forrás Prim Online, 2003. június 23. 17:23
A Microsoft egyik fő célkitűzése, hogy az állami szervekkel és a számítástechnikai iparággal közösen megoldást találjon a kéretlen levelek (spam) problémájára, ennek jegyében az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban összesen 15 pert indított annak érdekében, hogy megvédje a vásárlókat a kéretlen levelek feladóival szemben.
A keresetben foglalt vádak szerint az alperesek a Microsoft ügyfeleit és rendszerét több mint kétmilliárd megtévesztő kéretlen e-mail üzenettel, közkeletű nevén spammel árasztották el. Az események jogi útra terelésének előzménye, hogy a Microsoft és a számítástechnika más vezető cégei olyan globális problémaként azonosították a kéretlen levelek kérdéskörét, amely csak átfogóan, technológiai megoldások, iparági önszabályozás, jogszabályok és célzott igazságszolgáltatási akciók segítségével oldható meg.

A Microsoft európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régiójának vezérigazgatója, Jean-Philippe Courtois alelnök bejelentette, hogy ebben a régióban is kezdetét veszi a kéretlen levelek elleni offenzíva. A vállalat jogi erőfeszítéseinek részeként két további polgári peres eljárást indítottak az Egyesült Királyságban, amelyben e-mail fióknevek törvénytelen felhasználása és más jogsértő levelezési cselekmények képezik a vád tárgyát, amelyek az Egyesült Királyság 1990. évi, a számítógépes visszaéléseket szabályozó törvényébe ütköznek (Misuse of Computers Act, 1990).