Samsung: kis helyigényű memória tömeggyártásban

forrás Prim Online, 2003. június 25. 14:54
A Samsung bejelentette, hogy NexMod technológiája elérhető tömeggyártásban is, 128 MB és 256 MB közötti memóriakonfigurációval, 288 Mb alapú RDRAM lapkák használatával. Az új memóriamodul lecsökkenti a nagyteljesítményű, nagysűrűségű RDRAM memóriák helyszükségletét.
A manapság tervezett és bevezetett hálózati rendszerek esetében sokszor hálózati processzortechnológiát használnak a nagyteljesítményű, rugalmas és méretezhető architektúra kialakításához. Sok hálózati processzor használja az RDRAM technológiát, többek között az Intel IXP2800 processzora is. A memóriacsatorna független memóriacsatornaként építhető ki egy kis nyomtatott áramkörön a rekeszes konfigurációkban. Az RDRAM 30-40 százalékkal kevesebb csatlakozót igényel, mint a többi memória-megoldás, és minden egyes csatlakozás 1 Gbps vagy nagyobb sebességen üzemel. Az ECC funkciókat támogató X18 architektúrákban az RDRAM memóriacsatorna egy vonalra konfigurálható, így rugalmasabbá válik a helykihasználás.

A NexMod elektromos tulajdonságai biztosítják a gyors jelátvitelt és a csatornamemória csatlakozók megszüntetését, így minimalizálható a jel megszűnésének veszélye. A hagyományos memória-megoldások egy jelvonalból és két alaplapi memóriacsatlakozóból állnak, így egyetlen NexMod modul 50 százalékkal csökkenti a csatorna hosszát.