Partifotózás HP Photosmart 850-al

forrás Prim Online, 2003. július 8. 12:37
A Hewlett-Packard Photosmart 850-es digitális fényképezőgépét három hónapja használó Boros Dávid parti fotós elégedett a géppel készített felvételekkel.
„A 850-es nagyon kellemes csalódást okozott, mivel kategóriájához képest hihetetlenül komoly objektívvel van felszerelve. Infravörös fénye segítségével akkor is jól beazonosítható, hogy mit fotózok, amikor nem tartom magamhoz közel a gépet", sorolta az előnyöket Boros Dávid. „A fényképezőgép smart eye funkciója is kifejezetten hasznos", tette hozzá a fotós.

Ha távolabbra tartja magától a gépet, akkor az LCD kijelzőn nyomon követheti, mi történik. Ha a szeméhez emeli, akkor azonnal vált a kép, s már a kis ablakon látja az eseményeket. Ugyanez a funkció fordítva is működik, ami azért fontos, mert sötétben a visszaadott képről több minden kiderül.

"Olyan ez a gép, mintha kifejezetten buli fotózásra fejlesztették volna ki", összegezte tapasztalatait Boros Dávid. „Gyors, ami különösen előnyös a partikon, mert meglátsz valamit, s csak egy-másfél másodperced van a kép elkészítésére". A géppel eltolt exponálási idejű képeket is lehet készíteni. Alkalmas arra is, hogy csak a megvilágított témát fotózzák le vele úgy, hogy eközben a környezet és a háttér az eredeti fényekkel szerepeljen a képen.

Boros Dávid munkája során nemcsak a HP digitális fényképező gépét használja, hanem a képek megjelenítésére alkalmas CP 1700-as nyomtatót is. Kipróbálta már azt is, hogyan lehet hordozható számítógépen szerkeszteni és variálni a képeket. „Nagyon szimpatikusak a HP képalkotási megoldásai, a termékek meglepően alacsony áron érhetők el", mondta a szakember.

A parti fotós az elmúlt három hónapban a Photosmart 850-es géppel mintegy kétezer képet készített különféle szórakoztató rendezvényeken. A fotókat
az érdeklődők megnézhetik a kifejezetten a 16-26 éves korosztálynak szóló www.mappapor.hu, www.magyarpartiportal.hu és www.borz.hu internetes oldalakon.