A Microsoft tudósokat szerződtet a Google elleni harcra

Kiss Ádám Zoltán, 2003. július 9. 21:18
[smallimage 1 left] A Microsoft kifejezetten a Google keresőrendszer elleni alternatíva kifejlesztésére szerződtetett le tudósokat, matematikusokat, akik egy új, a riválisnál hatékonyabb kereső-algoritmus felállítását kapták feladatul.
A Microsoft ilyen irányú fejlesztéseivel foglalkozó Theory Group vezetője, Jennifer Tour Chayes az ötödik nemzetközi ipari és alkalmazott matematikai kongresszuson (ICIAM) beszélt a szoftveróriás terveiről. Chayes elmondta, hogy az MSN keresőrendszerének alapjául szolgáló Inktomi technológiát szeretnék lecserélni egy modernebb algoritmust használó megoldásra.

Miután a Yahoo megvásárolta az Inktomit, Bill Gates elhatározta, hogy vállalatának saját új, független rendszerrel kell rendelkeznie. A szoftveróriás múlt hónapban már be is mutatta MSNBot nevű új keresőprogramját, mely már akkor kifejezetten a Google babérjaira tört. A tudósok leszerződtetésével ezt a technológiát szeretnék továbbfejleszteni, és az eredményeket minden bizonnyal egy, még a korábbiaknál is nyíltabb támadás fogja követni a Google piaci pozíciói ellen.