Adaptive Enterprise: új HP-stratégia

forrás Prim Online, 2003. július 10. 22:59
[smallimage 1 left] A HP Adaptive Enterprise stratégiája azokat a vállalatokat és informatikai vezetőket veszi célba, akik szeretnének többet kihozni IT-környezetükből és partnerkapcsolataikból.

A Compaqkal végrehajtott fúzió első évfordulóján a vállalat új szolgáltatásokat, szoftvereket és megoldásokat, valamint új nagyvállalati referencia-architektúrát mutatott be.

"A két nagyvállalat integrálása során sokat megtudtunk arról, miként töltheti be az informatika az üzleti tevékenység motorjának szerepét" - mutatott rá Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatója. "Ügyfeleink példáján is látjuk, hogy valamilyen szinten minden szervezet kezeli a változásokat. Ezért kézenfekvő volt, hogy szakmai tapasztalatainkat szolgáltatásainkkal, megoldásainkkal, technológiai hátterünkkel és fejlesztési ütemtervünkkel összegyúrva ezen a területen is megpróbáljunk segítséget nyújtani ügyfeleinknek."

A mai programindító rendezvényen Fiorina és a HP nagyvállalati csapatának tagjai - köztük Shane Robison, technológiai vezérigazgató-helyettes, Ann Livermore, a HP Services elnökhelyettese és Peter Blackmore, a HP nagyvállalati rendszerekért felelős elnökhelyettese - az alábbi újdonságokat mutatták be:


"Az üzleti reagálókészség fokozása stratégiai prioritásnak számít az informatikai vezetők szemében" - hangsúlyozta Livermore. "Ügyfeleink versenyelőnyük növelése érdekében olyan IT-környezetre vágynak, amely dinamikusan alkalmazkodik az állandóan változó üzleti szükségletekhez. A ma bemutatott szolgáltatások innovatív, ugyanakkor pragmatikus módszert biztosítanak számukra az üzleti folyamatok, az alkalmazások és az azokat támogató IT-infrastruktúra megtervezéséhez, bevezetéséhez és működtetéséhez."