MTV-zene tartalmú mobiltelefon karácsonyra

Kollár Csaba, 2003. július 16. 23:27
A Motorola bejelentette, hogy legkésőbb karácsonyra az üzletekben lehet egy olyan modellel, amelyikben központi szerepet kap az MTV zenei csatorna tartalma.
Elemzők emlékeztetnek arra, hogy a mostani bejelentés hátterében a Motorola és az MTV között márciusban kötött megállapodás áll. Az említett modellel 10 lokalizált mikro-site-ról lehet letölteni többek között olyan tartalmat, mint játékok, csengőhangok, de a zenerajongók friss információkhoz juthatnak a különböző zenei eseményekről, rendezvényekről, programokról.

A megállapodás részét képezi, hogy a két vállalat elkötelezte magát a mobiltartalom fejlesztése mellett. A tartalom részét képezik a mobileszközökkel letölthető zenei fájlok, csengőhangok csakúgy, mint a felhasználó földrajzi helyzetét is figyelembe vevő információs szolgáltatások.

Az MTV szóvivője elmondta, hogy "legkésőbb a karácsonyi időszakra szeretnénk megjelenni közös telefonunkkal, hogy az azt megvásárlók a legtöbb mobilhálózaton keresztül már az ünnepek alatt is élvezhessék a zenecsatorna gazdag és színvonalas kínálatát. Az MTV Mash névre keresztelt mobiltartalomban megtalálhatóak az animációk, az illusztrációk, a videók, a graffiti képernyővédők, az MP3 és a MIDI csengőhangok is."

Leslie Dance a Motorola marketing és kommunikációs vezetője azt nyilatkozta, hogy "a mobiltelefonok egyre inkább élményt és személyre szabott kommunikációs, semmint technikai eszközt jelentenek. Ezért tarjuk fontosnak az MTV-vel kapcsolatunkat, mely mindkettőnk számára hosszú távú kölcsönös előnyökkel kecsegtet."