Cisco-Accenture: 20 millió forint értékű labor a BMF-nek

MTI Sajtóadatbank, 2003. július 18. 10:10
[smallimage 1 left] Az Accenture 20 millió forintos támogatásával új Cisco hálózati informatikai laboratóriumhoz jutott a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF).
A laboratórium csütörtöki átadásán közölték: a Cisco Hálózati Akadémián (CNA) az idén kétszáz diák végez, közülük százan csütörtökön a BMF-en vehették át a diplomájukat.

A CNA 5 éve működik Magyarországon. Az oktatási programot a Cisco eddig 200 millió forinttal, az oktatási tárca 50 millió forinttal, az Accenture 51,5 millió forinttal - az idén újabb 24 millió forinttal -, az Axelero 17 millió forinttal, míg más támogatók 15 millió forinttal segítették.

A hálózati akadémiákon elektronikus formában folyik az oktatás, a diákok a Cisco e-learning rendszerén keresztül, kurzusonként 70 órában, on-line gyakorlatokkal kibővített módon ismerkedhetnek meg a tananyaggal.

A hálózati akadémia által nyújtott képesítés 2001-ben bekerült az Országos Képzési Jegyzékbe is, így a tanulók államilag elismert informatikai hálózati rendszertelepítő diplomát kapnak.