Microsoft-licencek a Greptontól

forrás Prim Online, 2003. július 22. 12:42
A Grepton Informatikai Rt. Licencek forgalmazását vállalta fel Microsoft Nagyvállalati Viszonteladói (Large Account Reseller - LAR) szerepkörben. A Microsoft licencpolitikája értelmében nagyvállalatok és nagyobb szervezetek bizonyos értékeket meghaladóan kizárólag a LAR viszonteladói hálózaton keresztül szerezhetik be licenceiket, mely ügyfelek technikai támogatását is a LAR-ok végzik.
Az ügyfelek részéről megnövekedett az igény a komplex kiszolgálás iránt: a megvásárolt licencek mellé igénylik a magas színvonalú támogatást is. Ezt támasztja alá az az IT-piacon megfigyelhető tendencia is, hogy az eddig kizárólag "dobozmozgatással" foglalkozó cégek elmozdulnak a szolgáltatások irányába. Az ügyfelek elvárják, hogy licenc-beszerzéseik összhangban legyenek üzleti elképzeléseikkel, s egyben a növekvő informatikai, technológiai lehetőségek is biztosítsanak ötleteket számukra. Erre egy már régóta magas színtű szolgáltatásokat nyújtó cég képes igazán, amelynek meglévő portfoliója mellé nem okoz nehézséget felvenni a licencszállítást, s ezzel teljesebb körű kiszolgálást biztosítani ügyfelei részére. Az eddig kizárólag IT szolgáltatásokkal foglalkozó Grepton Microsoft LAR minősítésének megszerzése pontosan ezt a célt szolgálja.

"A Grepton négy Gold Certified Partneri címével ma Magyarországon a Microsoft legerősebb technológiai partnere, és ez kifejezetten előnyt jelent a licencértékesítésben. Egy elismert technológiai cég LAR minősítéssel nagyban elő tudja segíteni az ügyfelek teljes körű kiszolgálását." - tette hozzá Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.