EU-Videobank - új MTI-s szolgáltatás

MTI Sajtóadatbank, 2003. július 23. 10:49
EU-Videobank elnevezéssel új szolgáltatást indított a Magyar Távirati Iroda Rt., a multimédiás adatbázisban Magyarország európai uniós csatlakozása kapcsán videofilmek között is böngészhetnek az érdeklődők - közölte kedden Sas István, az MTI Net projektjének vezetője.
A hírügynökség a csatlakozással összefüggő eseményeket nem csupán hírek és fotók formájában dolgozta fel, hanem a multimédia más eszközeivel is: videós forgatócsoportjai jelen voltak a fontosabb rendezvényeken és rögzítették az elhangzottakat - mondta. Tájékoztatása szerint a folyamatosan bővülő multimédiás adatbázisban - 2002 májusáig visszamenően - e filmválasztékban lehet tallózni. A felvételeken tárgy-, illetve kulcsszavak megadásával az egyes események tematikus részletei is visszakereshetőek.

Sas István szólt arról, hogy az anyagok egy részéből az adott napon mintegy másfél perces összefoglaló klipp készült és vált hozzáférhetővé az MTI internetes oldalán. Az EU-Videobankban a teljes anyagokat - az egészében rögzített sajtóértekezleteket, előadásokat - teszi közzé a hírügynökség, amelynek új szolgáltatását az idén minden érdeklődő térítés nélkül veheti igénybe - közölte a projektvezető.