Leadási határidő az InfoPark Alapítványnál

MTI Sajtóadatbank, 2003. július 28. 09:24
Nagy érdeklődés kísérte az InfoPark Alapítvány "Ötlettől a megvalósításig" című pályázati felhívását.
Az InfoPark Alapítványt azzal a céllal alapította az InfoPark Rt., hogy a lágymányosi Informatikai és Technológiai Innovációs Park megvalósulási céljait figyelembe véve, kiemelten a társadalom és a gazdaság fejlődését elősegítő, a tudomány és a gazdaság közötti kapcsolatrendszer elősegítését szolgáló alkalmazott kutatás-fejlesztési tevékenységet, illetve a K+F tevékenység hasznosítását támogassa. Az alapítói célok megvalósítását a német IVG Immobilien AG 1 millió márkás adománya tette lehetővé.

Az InfoPark Alapítvány első pályázati felhívása 2003. május 15-én jelent meg az informatikai és kapcsolódó kutatási-fejlesztési tevékenység támogatására. A legjobb ötletek megvalósítását az alapítvány összesen 40 millió forint támogatásban részesíti.

2003. július 15-ig adhattak le pályázatot elsősorban az egyetemek kutatócsoportjai, tudományos és oktatási munkát végző alkalmazottai, a tudományos képzésben résztvevő hallgatói, valamint az Informatikai és Technológiai Innovációs Parkba betelepülő, kutatás-fejlesztési tevékenységgel foglalkozó kis-és középvállalatok. A megadott határidőig 26 kutatócsoport és kisvállalkozás küldte be 5 témakörben összesen 28 pályázatát. A pályázatokban igényelt támogatási összeg meghaladta a 180 millió forintot.

A pályázatokat első körben két főből álló bizottság bírálja el, amely augusztus 20-ig kiválasztja a legjobb 12 pályaművet. A második bírálati kör után hozza meg döntését 2003. szeptember 30-án az InfoPark Alapítvány kuratóriuma, hogy melyek azok a pályázatok, amelyeket támogatásában részesíti.

További információ: Antoni Györgyi 30 9 647 277

Forrás: OTS-Cégvonal