A Westel szerint megalapozatlan a GVH döntés

forrás Prim Online, 2003. július 28. 21:42
A Westel a határozat alapján fontosnak tartja kiemelni azt a tényt, hogy a sajtóban a múlt héten előzetesen sejtetett, állítólagos kartellvád, valamint a cégek erőfölénnyel való visszaélésére vonatkozóan megjelent találgatások és híresztelések teljességgel megalapozatlanok voltak.
Mint ismeretes, a Gazdasági Versenyhivatal által korábban indított mobilpiaci versenyfelügyeleti eljárásban a mai napon hozott versenytanácsi döntés szerint a mobilszolgáltatók között megkötött hálózati szerződések egyes rendelkezései alkalmasak lehettek a piaci verseny torzítására. Erre tekintettel a Versenytanács a Westel Mobil Rt.-vel szemben 210 millió forint, a Pannon GSM Rt.-vel szemben pedig 150 millió forint bírságot szabott ki.

A Westel a határozat alapján fontosnak tartja kiemelni azt a tényt, hogy a sajtóban a múlt héten előzetesen sejtetett, állítólagos kartellvád, valamint a cégek erőfölénnyel való visszaélésére vonatkozóan megjelent találgatások és híresztelések teljességgel megalapozatlanok voltak. A Versenytanács csupán a legenyhébb versenysértő magatartásforma – a versenytorzításra alkalmasság lehetősége – alapján hozta meg döntését.

A Westel ezúton is megerősíti, hogy a Versenytanács döntése megalapozatlan, azt bizonyítékok nem támasztják alá, kizárólag feltételezésekre épül. A Westel ismételten leszögezi: a terhére rótt magatartást nem követte el, s a döntéssel szemben, az írásos határozat kézhezvételét követően jogorvoslatért bírósághoz fordul.